menu

Til Burmesiske Website

 
 
 
 
 

Artikler

Burma på linje med Darfur

Uriks den 25 November, 2009 21:20:00 | 37 visning(er)

(Uriks) En ny rapport viser at forholdene i det østlige Burma nå kan sammenlignes med det krigsherjede Darfur i Sudan. Militærjuntaens systematiske og grove brudd på menneskerettighetene har det siste året drevet nye titusener av mennesker på flukt. – En skremmende utvikling, sier Atle Sommerfeldt, generalsekretær i Kirkens Nødhjelp.

En ny rapport fra Thailand Burma Border Consortium (TBBC), en av Kirkens Kirkens Nødhjelp hovedpartnere i Burma, viser at de umenneskelige forholdene i store deler av Øst-Burma har gått fra vondt til verre det siste året.
Så langt i år har 120 landsbyer blitt ødelagt, og mer enn 75 000 mennesker er tvunget fra sine hjem. Over en halv million er fortsatt internt fordrevne. I forhold til folketall, kan nivået for internt fordrevne dermed sammenlignes med situasjonen i det krigsherjede Darfur i Sudan.
I følge rapporten, Protracted Displacement and Militarisation in Eastern Burma, har over 3500 landsbyer og områder i det østlige Burma blitt ødelagt eller flyttet siden 1996. Matmangel, landminer, tvangsarbeid og svært begrenset tilgang til livsnødvendig helse- og sanitærfasiliteter preger forholdene for sivilbefolkningen.
- At antall brudd på menneskerettigheter og internt fordrevne bare øker, er en skremmende utvikling. For at vi skal ha noe som helst håp om å løse den katastrofale flyktningsituasjonen i Burma, må det grunnleggende politiske, økonomiske og sosiale endringer til. Verdenssamfunnet må styrke sitt press på militærjuntaen og alle dets støttespillere, sier Sommerfeldt.


 

--------

Memu

EngLish News Pages

 VG Burma Nyhtter
 Norske Burma Committee
 Burma Dagsavisen
 Burma Flyktninghjelpen
 Burma Globias
 Forskning Burma
Aung San Suu Kui
BURMA WIKIPEDIA
US campaign for Burma.
Burma Campaign UK
 NewYork Time
Yangon Globe
 IRRAWADDY
 MIZZIMA
 D V B (BURMESE )
NETWORK MEDIA GROUP
 KALADAN PRESS NETWORK
 KAOWAO NEWS NEWSGROUP
KHONUMTHUNG NEWS
 SHAN HERALD AGENCY
 C N N Burma News
 B B C WORLD NEWS
AFP NEWS
AP NEWS
NHK Burmese
NEWS Week
AsiaWeek
Bangkok Post
Reader Digest
Asia Democracy
Yangon Globe
 
Norway-Eng Dictionary
Student!s Dictionary
Bur-English Dictionary
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 

 

Copyright ® 2003 CompanyName.com