menu

Til Burmesiske Website

 
 
 
 
 

Artikler

SAFRANREVOLUSJONEN OG MEDIEDEKNING 

26. september ble ettårsdagen for munkeopprøret i Burma markert rundt om i verden, bl. a.  i Human Rights House i Oslo. Den gang for ett år siden gav Democratic Voice of Burma, som holder til i en bakgård i Oslo, 70 % av bildene til utenverdenen!

Mediene har tilsynelatende helt glømt den kampen det burmesiske folket (ca. 55 mill.) kjemper for demokratisk utvikling. Kampen om medienes gunst er beinhard og kynisk - og tabloid!

24. september deltok nettopp DVB med tre representanter og tolk i et skoleprosjekt for 180 elever ved Gjøvik videregående skole. Elevene fikk bl. a. høve til å stille spørsmål om forholdene inne i Burma akkurat nå. DVB deltok også i et åpent møte om kvelden der interesserte kunne få høre siste nytt om den politiske situasjonen. Ved begge anledninger ble det gjort TV-opptak for sending inn i Burma.

Visste du f. eks. at 2000 burmesiske offiserer og soldater fra militærjuntaen får opplæring i Russland, ikke bare i moderne våpenbruk, men også opplæring i å spre virus på nettet for å hindre den INFO-strømmen DVB sørger for inn/ut av Burma? Denne opplysningen er dokumentert av DVB!

”International Days”  i Oppland og Hedmark er lagt til uke 43:

I Frivillighetssentralen kan du 22.oktober møte stortingsrepresentantene Anette Trettebergstuen (Ap), leder av ”Stortingets venner av Burma”, og Hans Olav Syversen (Kr.f.),leder av parlamentarikernettverket  ”PD Burma” (har avløst Børge Brende). De forteller om det arbeidet engasjerte stortingspolitikere gjør for å fronte en demokratisk utvikling i Burma. 

Svein Elvsborg, leder av ”Burmaforeningen for Gjøvik og omland” 
 

(leserinnlegg i Oppland Arbeiderblad 10.oktober 2008) 

--------------------

 

Memu

EngLish News Pages

 VG Burma Nyhtter
 Norske Burma Committee
 Burma Dagsavisen
 Burma Flyktninghjelpen
 Burma Globias
 Forskning Burma
Aung San Suu Kui
BURMA WIKIPEDIA
US campaign for Burma.
Burma Campaign UK
 NewYork Time
Yangon Globe
 IRRAWADDY
 MIZZIMA
 D V B (BURMESE )
NETWORK MEDIA GROUP
 KALADAN PRESS NETWORK
 KAOWAO NEWS NEWSGROUP
KHONUMTHUNG NEWS
 SHAN HERALD AGENCY
 C N N Burma News
 B B C WORLD NEWS
AFP NEWS
AP NEWS
NHK Burmese
NEWS Week
AsiaWeek
Bangkok Post
Reader Digest
Asia Democracy
Yangon Globe
 
Norway-Eng Dictionary
Student!s Dictionary
Bur-English Dictionary
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 

 

Copyright ® 2003 CompanyName.com