menu

Til Burmesiske Website

 
 
 
 
 

Møter

ÅRSMØTET i  «Burmaforeningen for Gjøvik og omland»

2012 ble det merkeåret for «Burmaforeningen» da vår helt i Demokratibevegelsen,  Daw Aung San Suu Kyi, endelig kunne holde sin fredspristale i Oslo Rådhus. Som kjent fikk hun Nobels fredspris i 1991.

Vår forening ble for øvrig tildelt 11 av vel 100 plasser, reservert for burmesiske kvoteflyktninger under høytideligheten.                                 I anledning ASSK`s fødselsdag 19/6 hadde vi framforhandlet en kontrakt med JOTUN PAINTS om å få malt det malingsslitte huset hennes i Universitetsveien 54 i Yangon, men kansellerte den, da vi fintenkte og ikke ønsket at hun skulle kunne beskyldes for korrupsjon foran presidentvalget i 2015. «I`ll think about it!» kommenterte ASSK. Myanmar/Burma ligger på femteplass på internasjonale statistikker når det gjelder korrupsjon ( jfr. Corruption Perceptions Index of 2012).

Zaw Win overrakte i stedet  «Gjøviksvana»,  med inskripsjon, på vegne av foreningen.                                                                                                                                 

Win Thein, sikkerhetsvakt for ASSK gjennom 17 år, nå jobbende bl. a. i OA, fikk et varmt velkomstmøte med henne.

Årsrapporten viser at foreningen har arrangert/lagt til rette for/deltatt på arrangement som:

Ø 2/2: Undertegnede og fire burmesiske kvinner informerte medlemmer i «Ladies  Circle» om situasjonen i Myanmar i «Politikantina» i Gjøvik.

Ø 18/2: Chins nasjonaldag (20/2) ble feiret i Gjøvikhallen, med mange gjester og stort program. Vår forening bidro økonomisk og praktisk.

Ø 7.-8. april: Vår forening la forholdene til rette i Frivillighetssentralen for landsmøtet til National League for Democracy Norway, ASSK`s parti.

Ø 21/4: «Burmaforeningen» på Gjøvik arrangerte en «SOLIDARITETSFEST» i Frivillighetssentralen, med prominente gjester som Htoo Htoo Lay, tidligere gen.sekr. i Karen National Union, Victor Biak Lian, som ble tildelt  «Stefanusprisen»  i 2010, Peter Ngaidam, koordinator og pastor for chinmiljøer spredt ut over hele verden, og Steve Gumaer, en av lederne for hjelpeorganisasjonen  «Partners International Norway»  som driver hjelpearbeid i sju etniske stater i Myanmar.

Ø 16/6: Vi satte opp to busser som fraktet burmesiske kvoteflyktninger til Oslo fra Gjøvik, Dokka, Lillehammer, Gausdal, Moelv, Hamar og Løten, slik at de fikk oppleve ASSK live.

Ø 24/10-FN-dagen: Fem burmesiske ungdommer deltok med innslag på Internasjonal Fest i Gjøvik barnehage.

Ø 3/11:Dailia Taro representerte vår forening på et orienteringsmøte om situasjonen i Myanmar i UD. Det ble overlevert et skriv som gikk på samarbeid med landet, kanalisert gjennom vår forening, forfattet av Myo Aung Shein (Se våre nettsider: www.bgon.info).

Ø 6/11: Undertegnede deltok, sammen med nestlederen i DVB, på et mini-seminar på Blindern, arrangert av studenter som er medlemmer av Amnesty International.

Ø  8/12: For første gang i vår forenings historie  greide vi å samle 5 av 6 etniske grupper til sosialt samvær på en førjulsfest hos en karenerfamilie i Hunndalen.

Ø 13.-14. des.:Undertegnede deltok på PRIOs seminar i Litt.huset i Oslo, med temaet:  «Will Democracy bring Peace to Myanmar?»

 

Årsmøtet diskuterte seg fram til en enstemmig uttalelse angående situasjonen i Myanmar akkurat nå:

Medlemmene uttrykker stor bekymring for utviklingen i Kachinstaten nordvest i landet og i Rakhinestaten i vest. ASSK vegrer seg for å ta et klart standpunkt – antagelig med tanke på presidentvalget i 2015. Det gjelder også opptøyene angående koppergruvene Letpadaung Mines og damutbyggingen Myitsone Dam av Irrawaddy. I begge tilfelle er det kinesiske firma og interesser  som tilgodeses, i samarbeid med de militære myndigheter og på bekostning av befolkningen i Myanmar.

Eksil-burmesere som har fått erfare følgene av militærjuntaens handlinger på kropp og sinn i fortid, gir uttrykk for skepsis overfor de samme personene i framtid, nå riktignok med generaluniformene i garderobeskapet.

Økonomisk holder foreningen så vidt hodet over vannet. I et INFO-møte som det lokale IMDI arrangerte, ble det opplyst at IMDIs  svulmende budsjett på landsplan bare tilgodeser frivillige organisasjoner med smuler.

Foreningen hadde 31 medlemmer som betalte årskontingenten for 2012. Regnskapet er kontrollert og funnet i orden av autorisert revisor.

Burmeserne samles til nytt møte snarlig for å velge et lederteam.

Årsmøtet ble avholdt i Frivillighetssentralen på Gjøvik 23/2.

Svein Elvsborg, koordinator/pressetalsmann for  «Burmaforeningen for Gjøvik og omland»

--------------------------------

Memu

EngLish News Pages

 VG Burma Nyhtter
 Norske Burma Committee
 Burma Dagsavisen
 Burma Flyktninghjelpen
 Burma Globias
 Forskning Burma
Aung San Suu Kui
BURMA WIKIPEDIA
US campaign for Burma.
Burma Campaign UK
 NewYork Time
Yangon Globe
 IRRAWADDY
 MIZZIMA
 D V B (BURMESE )
NETWORK MEDIA GROUP
 KALADAN PRESS NETWORK
 KAOWAO NEWS NEWSGROUP
KHONUMTHUNG NEWS
 SHAN HERALD AGENCY
 C N N Burma News
 B B C WORLD NEWS
AFP NEWS
AP NEWS
NHK Burmese
NEWS Week
AsiaWeek
Bangkok Post
Reader Digest
Asia Democracy
Yangon Globe
 
Norway-Eng Dictionary
Student!s Dictionary
Bur-English Dictionary
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 

 

Copyright ® 2003 CompanyName.com