menu

Til Burmesiske Website

 
 
 
 
 

Møter

Burmesere tar over!

 På halvårsmøtet i  ”Burmaforeningen for Gjøvik og omland”  7/10 ble lederskapet av foreningen overlatt til burmesere. Av praktiske grunner har det vært greit at en etnisk norsk person har ledet foreningen hittil, etter burmesernes eget ønske! Nå var tida moden for et skifte.

På bildet ser vi undertegnede gi lederklubba til Steven Thawng. Han får med seg Kyaw Moe som nestleder. Myo Aung  fortsetter som redaktør av våre nettsider (www.bgon.info  ogwww.thuriya.org ), Jan Røise som sekretær og  Arve Sigvartsen som kasserer.  Johan Vunghlu vil være bindeleddet mellom ”Ungdomsvingen”  og hovedforeningen.

Styret vil bestå av hele 15 personer der alle etniske grupperinger i Gjøvik kommune er representerte. De fem burmesiske kvinnene i Styret ønsker foreløpig å sitte som vanlige styremedlemmer, mens tidligere leder i fortsettelsen vil fungere som koordinator, ”katalysator”  og pressetalsmann.

”Burmaforeningen for Gjøvik og omland”  har vist seg å være  ”liv laga”.

Medlemstallet er 54, hvorav 18 utgjør  ”Ungdomsvingen”.

Foreningen ble stiftet 25. september 2007, altså midt under det såkalte  ”Munkeopprøret”, The Saffron Revolution. Da næret de burmesiske kvoteflyktningene håp om demokratiske forandringer i hjemlandet.

Det farseaktige valget 7/11 2010 har bare ført til kosmetiske forandringer inntil nå, ikke konkrete forandringer i demokratisk retning.

Men i følge  ”Norges utsending til Burma” , statssekretær Espen Barth Eide i UD, er spennende ting på gang. Harald Bøckman i Den norske Burmakomite er også optimistisk, men han er usikker på om det vi er vitne til, er  ”reell reformvilje eller taktisk symbolpolitikk”.

I alle fall, oppfordringen fra den burmesiske presidenten Thein Sein til alle eksilburmesere om å vende tilbake til hjemlandet, blir ikke tatt seriøst av de burmesiske kvoteflyktningene i Gjøvik kommune: På mitt spørsmål om de hadde gjort seg reiseklare og pakket kofferten, fikk jeg et rungende NEI til svar!

Det er spesielt forholdene i de etniske områdene av Burma som sår tvil om makthavernes sanne vilje til forsoning, samarbeid og reelle reformer.

De har tross alt tusener av uskyldige menneskers blod på hendene!

 Svein

+++++++++++++++++++++

Memu

EngLish News Pages

 VG Burma Nyhtter
 Norske Burma Committee
 Burma Dagsavisen
 Burma Flyktninghjelpen
 Burma Globias
 Forskning Burma
Aung San Suu Kui
BURMA WIKIPEDIA
US campaign for Burma.
Burma Campaign UK
 NewYork Time
Yangon Globe
 IRRAWADDY
 MIZZIMA
 D V B (BURMESE )
NETWORK MEDIA GROUP
 KALADAN PRESS NETWORK
 KAOWAO NEWS NEWSGROUP
KHONUMTHUNG NEWS
 SHAN HERALD AGENCY
 C N N Burma News
 B B C WORLD NEWS
AFP NEWS
AP NEWS
NHK Burmese
NEWS Week
AsiaWeek
Bangkok Post
Reader Digest
Asia Democracy
Yangon Globe
 
Norway-Eng Dictionary
Student!s Dictionary
Bur-English Dictionary
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 

 

Copyright ® 2003 CompanyName.com