menu

Til Burmesiske Website

 
 
 
 
 
Skoleprosjekt

 

 

Følgende skoleprosjekt er gjennomført: 
 

>13. desember 2007: Ved Reinsvoll ungdomsskole deltok ca. 25 burmesiske kvoteflyktninger fra Gjøvik overfor ca. 220 elever på 9. og 10. trinn. Temaet var å gi elevene innblikk i den politiske og menneskelige situasjonen i Burma, ledsaget av kulturelle innslag.

Som tidsvitner med dramatiske historier fra eget liv bidro disse med sang, musikk, dans og smaksprøver på burmesisk mat.

I et åpent møte på kveldstid deltok en representant fra redaksjonen ved Democratic Voice of Burma, radio- og TV-stasjonen som holder til i en bakgård i Oslo. DVB gav som kjent utenverdenen ca. 70 % av bildene fra ”Munkeopprøret” i aug. / sept. -07! DVB ble gitt av den norske stat i 1994, men er nå fristilt og uavhengig.Vi stilte også med en dyktig tolk, Tun Tun, slik at språkbarrieren ikke skulle være til hinder fra å ha utbytte av kvelden.

>24. september 2008: Samme opplegg ved Gjøvik videregående skole overfor ca. 190 elever, men denne gangen deltok DVB i sjølve skoleprosjektet, med tre representanter fra redaksjonen og tolken Tun Tun. DVB`s folk var også med oss i åpent møte i Frivillighetssentralen om kvelden.

>17. februar 2009: Fire burmesiske kvoteflyktninger fra Gjøvik, to burmaner, Myo og Nyo Nyo Aung, en karener, Kyaw Moe, en chin, Steven No Thwang, og undertegnede som leder av ”Burmaforeningen for Gjøvik og omland” deltok i et kortseminar med temaet ”Buddhisme – etikk – politikk”, hvor vi fikk belyse den politiske og menneskelige situasjonen i Burma for ca. 120 elever.

 

 

Memu

EngLish News Pages

 VG Burma Nyhtter
 Norske Burma Committee
 Burma Dagsavisen
 Burma Flyktninghjelpen
 Burma Globias
 Forskning Burma
Aung San Suu Kui
BURMA WIKIPEDIA
US campaign for Burma.
Burma Campaign UK
 NewYork Time
Yangon Globe
 IRRAWADDY
 MIZZIMA
 D V B (BURMESE )
NETWORK MEDIA GROUP
 KALADAN PRESS NETWORK
 KAOWAO NEWS NEWSGROUP
KHONUMTHUNG NEWS
 SHAN HERALD AGENCY
 C N N Burma News
 B B C WORLD NEWS
AFP NEWS
AP NEWS
NHK Burmese
NEWS Week
AsiaWeek
Bangkok Post
Reader Digest
Asia Democracy
Yangon Globe
 
Norway-Eng Dictionary
Student!s Dictionary
Bur-English Dictionary
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 

 

Copyright ® 2003 CompanyName.com